VELIKONOČNÍ JARMARK

Informace ze spolku Bře 23, 2016

MČ Praha 19, Divadlo Prima den, Divadlo Vysmáto sAlešem Bílkem, mnoho zaměstnanců úřadu a jejich přátel, zkrátka všech-kteří přidali ruce kdílu…ti všichni společně uspořádali v sobotu 21.3.2015 vamfiteátru parku nevídaný jarní obřad – historicky první kozí svatbu ve Kbelích. Sňatek zde před zraky stovek návštěvníků uzavřela koza Madlenka s kozlem Matějem.

Oba kozí snoubenci náležitě ustrojeni šli k oltáři za zvuků tradičního svatebního pochodu se slavnostním doprovodem a se zástupem stylových družiček, které nevěstě nesly dlouhý svatební závoj. Netradičnímu obřadu vtento krásný slunný jarní den dodal punc vážnosti oddávající radní – Kbelák – Jindřich Petrnoušek. Role svědků se ujaly známé herečky Markéta Kilingerová a Bára Marysková. Nechyběl slavnostně vyzdobený amfiteátr, snubní prstýnky, koláčky, svatební kytice ani novomanželský polibek spolu spodpisem oslavenců.

Dále se o zábavu svatebčanů postarali například muzikanti ze skupiny Rošáda, učitelky + děti zMŠ a ZŠ Kbely, dětský folklorní soubor Furiant a další.

Návštěvníci mohli obdivovat i zakupovat různé řemeslné výrobky – např. práci košíkářky nebo si díky kbelské radnici mohli všichni zájemci na památku této akce zdarma vyrobit krásné jarní výtvory v našich tvořivých velikonočních dílnách. Pro malé návštěvníky byly připraveny i jarní soutěže smotýlky, skrálíčky a mnohými dalšími. Někteří se na akci těšili zpřipravených dětských atrakcí, včetně jízdy na ponících. Ke konci akce se společným průvodem učitelek a dětí zMŠ vyprovodila a tradičně utopila Morana – paní Zima.Poděkování patří také všem dobrovolníkům, pomocníkům – zkrátka všem přátelům Kbel, ale i sponzorům-firmě Preciosa Ornela-jež darovala do našich tvořivých dílen krásně barevné korálky pro děti.

Šárka Egrtová