RETRO MAŠKARNÍ

Informace ze spolku Lis 8, 2016

Letošní maškarní bál se nesl v duchu „RETRO”.
K poslechu a tanci hrála kapela YesMadaM a perfektně nás zavedla do doby let sedmdesátých – doby prvních elpé desek známých rockových skupin Deep Purple, Led Zeppelin, Free, The Doors, E. Clapton a jim podobných…
Zazářily zde v programu díky moderátorkám z Divadla Prima den i vzpomínky, soutěže a zábava z dob naší historie od 20. do 70. let. Odměny do soutěží darovali: T. Haniak a J. Hubená, za což srdečně děkujeme.
Báječné step show z časů prvních grotesek přijely předvést 4 mladé a krásné mistryně Evropy ve stepu z Tap Academy Prague, kterým budeme velmi držet palce neboť brzo určitě zabodují na Mistrovství světa v německé Riese – držíme palce..!
Celý sál hýřil barvami, retro symboly a puntíky. Na stolech nechyběly historií malinko otřelé karafiáty. Mnozí z návštěvníků přišli v mundúru 50. let či oblečeni jako z muzikálu Vlasy alá květinové děti, nejvíce zastoupená však byla léta 30. a s nimi i šantánové třásněmi ozdobené šaty – peří ve vlasech a boa, u pánů vynikaly především gentlemanské buřinky, stejně tak i gangsterské obleky.
K nejvýznamnějším osobnostem tohoto bálu patřil Freddie Mercury, Milli Vanilli či Boney M.
Od půlnoci začal hrát retro repro mix perfektně tematicky vybraných českých i cizích písní od DJ Mariana.
Celé naše bláznivě recesistické a puntíkaté setkání končilo kolem 3hodiny ranní a myslím, že si každý z této zábavy odnesl i nezapomenutelné zážitky.
Rádi bychom vás – „recesistické duše kbelské“ – vyzvali a využili i vaší fantazie – kreativnosti k zaslání vašich případných návrhů na témata příštího maškarního bálu pro dospělé – mail:

sarka.egrtova@kbely.mepnet.cz .
Šárka Egrtová